Chinezii construiesc un tren mai rapid decât un avion! La ce viteză ajunge

Revoluționar! China Railway va folosi tehnologia numită „Maglev” (levitație magnetică), la fel ca mai multe trenuri de mare viteză din întreaga lume - diferența este că acesta va călători mult mai repede decât orice locomotivă care a fost construită vreodată.

Tren de mare viteză din China
Noul tren a fost testat recent (Foto: captură video)

Trenul va putea circula cu 1.000 km/h

Construcția unui tren care va pluti deasupra solului și care va merge cu aproximativ 1.000 km/h este în curs de desfășurare în China. Actualul deținător al recordului pentru cel mai rapid tren comercial din lume este Shanghai Maglev, care circulă cu o viteză de aproximativ 460 km/h.

A fost și primul tren care a folosit tehnologia Maglev, de unde și numele său.  Folosind magneți pentru a pluti deasupra șinei, trenurile pot circula mult mai repede, deoarece nu există forța de frecare. De asemenea, călătoria este mult mai lină, așa că nu există nici o scuză pentru a întârzia la serviciu sau pentru a ajunge la serviciu cu cafeaua vărsată pe cămașă.

În levitația magnetică, magneții supraconductori de pe tren „interacționează” cu metalul de pe părțile laterale ale țevii pentru a „levita” sau „ridica” trenul.

Magneții creează apoi o pernă de aer pentru a propulsa trenul înainte fără ca acesta să intre în contact cu șina.

Noul tren chinezesc va călători cu mai mult decât dublul vitezei acestui tren. În acest moment, trenurile de mare viteză ale Chinei circulă cu circa 350 km/h. Acest nou design va permite pasagerilor să ajungă mult mai repede acasă sau la job.

O tehnologie mai prietenoasă cu mediul

Viteza medie de croazieră pentru o aeronavă comercială de pasageri pe distanțe lungi variază între aproximativ 880 km/h și 925 km/h, deci trenul chinezesc va călători cu o viteză mai mare decât un avion, conform publicației britanic Daily Star.

China Railway a declarat că își propune accelerarea dezvoltării de trenuri care sunt mai rapide, mai inteligente, mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Dacă este implementată în mod corespunzător, această inovație poate revoluționa sistemele de transport interne și internaționale, conectând orașe și regiuni cu timpi de sosire scurți, fiind și o tehnologie „prietenoasă” cu mediul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
copiii frumoși ai starurilor colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
acc suceava jpg
ninsori bosnia captura video jpg
masini politie in mers jpg
Cernobil  jpeg
castel sant angelo roma leggenda jpg
ZAPADA Lunca Bradului FOTO CFR SA jpeg
Yarlung Zangbo River wikipedia jpg
antarctica vostok jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net